Winnaar Pieter Verelst over het festival

Geschreven door: Pieter Verelst 
Winnaar juryprijs- en persoonlijkheidsprijs 28e GSCF.

”‘s Nachts word ik wakker, loop de straat op, kap een willekeurige zatlap zijn hoofd eraf en drink de wijn die borrelt op de bodem van zijn schedel. Dronken van walging probeer ik de spastische darm, die niet te houden is van de stress, te controleren. Dat was het gevoel dat me overmande in de finale van het Groninger Studenten Cab_MG_0241aret Festival. Nooit ben ik in de hel geweest, maar mocht er een hel zijn, dan kwam het wchokje van de schouwburg in Groningen zeker in de buurt. Dat was zowat mijn campeerplek tijdens het festival…de faalangst, de druk, de rivaliteit, een zaal met 800 toeschouwers. Het doet wat met u. En dan die laatste seconden …. Het is mijn beurt, de moed zakt in mijn schoenen. De wcpot die ik daarnet nog aanschouwde als de hel, wil ik het liefst zo dicht mogelijk bij mij hebben. Mijn naam wordt door de presentator afgeroepen en het grote moment is daar. Ik doe een poging om dat podium op te strompelen. Een enthousiaste technieker geeft me een goeddunkend duuwte in de rug. Ik schreeuw mijn eerste woorden uit en het publiek reageert bevestigend. Alle ballast valt van mijn schouders, voel me vrijer dan ooit! Ik geniet van elke seconde en voor ik het besef, is het alweer voorbij. Eindapplaus en dan het naderende einde. Het was fysiek onmogelijk, maar mijn lichaam herhaalt nogmaals hetzelfde ritueel bij de prijsuitreiking. Het is fantastisch om zowel de jury- als de persoonlijkheidsprijs te winnen, maar de allergrootste beloning was, dat ik mijn verhaal gedurende 30 wonderlijke minuten kon delen met 800 mensen. En dat dit festival me de mogelijkheid heeft geboden om veel te spelen en om in de toekomst nog veel meer te spelen.

Elke seconden van dit festival was het dubbel en dik waard! Zelfs de momenten op de wcpot in de prachtige schouwburg van Groningen. Wat een avontuur was het. Ik geniet nog altijd na. Een aanrader voor iedereen!”

P1090129 De finalisten

Vlnr: Sietse Manning, Pieter Verelst, Chiel Eppink(DEBJET), Ruud Smulders(DEBJET), Youp van den Boogaard(DEBJET), Tim Hogeweg(DEBJET) en Jelle Bruinsma(DEBJET).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s