Johan Goossens over het Groninger Studenten Cabaret Festival

Door: Johan Goossens – deelnemer 20ste GSCF (2006)

Het Groninger Studenten Cabaret Festival zal voor mij altijd bestaan uit Timon, Vera, Manon, Eveline, Hanneke, Ralf, Lars, Wouter en Marijn. Het bestuur van 2006.

Ze droegen witte pakken met een gouden logo en ze regelden alles van soundchecktijden tot chips in de kleedkamer. Soms was er veel te regelen (rond de finale), maar soms ook heel weinig en op een gegeven moment hadden we zelfs een hoofd cola inschenken. Het bijzondere was dat ze er ook in magere tijden wel altijd allemaal waren. Als één trouw, veelkoppig organisme. Bij elke lullige try-out zaten ze met zijn negenen achterin de zaal, in hun witte jasjes. Ze deden hun best om onbevangen hard om ons te lachen, al werd dat in de loop van de tournee natuurlijk ietsje minder, toen ze onze shows al tig keer hadden gezien.

Ze presenteerden ook de tryoutavonden en maakten ruzie over wie dat nu weer moest doen. Zelden heb ik mensen met zoveel tegenzin op het podium zien staan. Een keer werd ik aangekondigd met: ‘Zo dadelijk komt Johan Goossens. Willen jullie niet met je voeten op de rand van het podium gaan zitten? Want daar kan hij niet tegen. Gisteren werd hij daar heel boos over. Enfin, hier is hij…!’

Pas later besefte ik dat zij dit natuurlijk ook allemaal voor het eerst deden. Dat het Groninger Studenten Cabaret Festival afhankelijk is van elk jaar een nieuw enthousiast bestuur. Een bestuur dat in zeker zin het wiel opnieuw moet uitvinden, moet groeien in zijn rol, moet uitvogelen wat het beste werkt.

Het bestuur van 2006 deed dat met een enorme bak energie, plezier en toewijding.

Zoals ongetwijfeld de besturen voor en na hen.

Want eigenlijk is het best bijzonder dat dit estafettestokje elk jaar wordt overgegeven.

Van bestuur aan bestuur.

Van nieuwelingen aan nieuwelingen.

Al dertig jaar lang.

Johan Goossens

Nederland, Amsterdam, 7 maart 20¤4 Johan Goossens Foto: Merlijn Doomernik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s